Wandelen in Istanbul: 6 dagen reis programma


1.Dag Amsterdam - Istanbul


Na aankomst in Istanbul vertrekken we met openbaar vervoer naar ons hotel om in te checken. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u met de gids deelnemen aan alternatieve stadsrondleiding.

Accommodatie:

Nova Plaza Hotel Taksim Square./ BB- Ontbijt

2. Dag Istiklal Caddesi - Galatatoren - Kamondo-trappen - Salt Galata - Galatabrug - Kruidenbazaar


Neem deel aan een begeleide wandeltocht om de beste plekjes van Galata, het Europese deel van het met chique bars, restaurants en boetieks bezaaide Istanbul, te ontdekken. . We beginnen vanaf het levendige Taksim-plein, het centrum van Galata, vol met restaurants, winkels en hotels. Vervolgens wandellen we historisch gezien langs de İstiklal Caddesi, voorheen bekend als de Grote Boulevard van het Ottomaanse Rijk. Dwalen door drukke straten en nemen de bezienswaardigheden, geluiden, geuren en meer in ons op. Observeren verkopers die hun goederen verkopen, zie de lokale bevolking heen en weer gaan voor hun dagelijkse bezigheden en ervaren de energieke sfeer van de buurt. Vervolgens gaan we naar de Galatatoren, het centrale punt van de regio. Deze historische bezienswaardigheid, beschouwd als een symbool van Istanbul, is in 2013 opgenomen in de Voorlopige Lijst van het UNESCO Werelderfgoed. De toren dateert uit het jaar 500 n.Chr. en wordt beschouwd als een van werelds oudste torens. Daarna passeren we de Kamondo-trappen, een art-deco trapgat met een opvallend gestreept ontwerp. Maak hier wat foto's voordat u naar de SALT Galata Art Gallery gaat. Dit voormalige bankgebouw, omgebouwd tot een moderne kunstgalerij, herbergt tal van wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstwerken. Voordat we naar de Galatabrug gaan, kunnen we enkele minuten pauzeren voor een snelle koffie- of theepauze. Deze iconische brug strekt zich uit over de Gouden Hoorn en is een centraal element in Galata, vaak voorkomend in Turkse literatuur, gedichten, toneelstukken, romans en vele andere werken. Na het oversteken van de brug en het maken van foto's van het uitzicht, gaan wij door de drukke gangen van de Kruidenbazaar (is ook bekend als Egyptische Bazaar) voordat u Eminönü bereiken.

Accommodatie:

Nova Plaza Hotel Taksim Square./ BB- Ontbijt


3. Dag Eilandtour

We laten ons betoveren door verschillende smaken en kleurrijke uitzichten tijdens een eilandentour. Reizen langs de prachtige Eilanden aan de Marmara-zee. Met de boot gaan we naar de populaire vakantiebestemming Büyükada. Deze voormalige plek van plezier voor Byzantijnse prinsen biedt een prachtig uitzicht op dennenbomen. Naast een eilandtour zullen we ook genieten van een lunch in een lokaal visrestaurant. 's Middags wachten adembenemende uitzichten op het Topkapı-paleis en de Leandertoren, evenals de unieke uitzicht van Üsküdar op ons. Ervaar dit alles en de prachtige landschappen in het comfort van een luxe boot. Tenslotte keren we in de avond terug naar ons hotel.

Accommodatie:

Nova Plaza Hotel Taksim Square./ BB- Ontbijt4. Dag Sultanahmet plein – Hagia Sophia - Topkapi-paleis - Grote Bazaar

We beginnen de dag met een wandeling door de levendige straten van de grootste stad van Turkije om de dramatische oude basiliek van Hagia Sophia te bezoeken, een belangrijk monument uit de Byzantijnse en Ottomaanse rijken met prachtige architectonische schoonheid. Deze structuur, die eeuwenlang werelds grootste kerk was, heeft nog steeds de vierde grootste koepel na de Sint-Paulus in Londen, de Sint-Pieters in Rome en de Duomo in Florence. De kerk, gewijd aan 'goddelijke wijsheid', is een van de grootste overgebleven voorbeelden van de Byzantijnse architectuur. Vervolgens gaan we naar de Blauwe-moskee, officieel bekend als de Sultanahmet-moskee. De opvallende blauwe tegels van de moskee geven het zijn meer bekende naam en maken het een van de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul. Gelegen nabij het Topkapi-paleis, dat wordt beschouwd als de grootste keizerlijke moskee in Istanbul uit de hoogtijdagen van het Ottomaanse Rijk. We gaan verder naar het Topkapi-paleis, een voormalig paleis dat in zijn hoogtijdagen ongeveer 4.000 mensen huisvestte en gedurende 400 jaar 25 sultans verwelkomde. Het paleis, gelegen op een uitloper met uitzicht op de Gouden Hoorn, ligt in rustige tuinen die schaduw bieden tegen de zomerse hitte. Bezoek het museum om ook de prachtige Iznik-tegels en de weelderig versierde kamers van het harem te zien. We zullen ook de oude Hippodroom bezoeken, een voormalig circus dat in het jaar 203 werd gebouwd door de Romeinse keizer Septimius Severus. Drie monumenten zijn bewaard gebleven van het originele gebouw, waaronder de Egyptische Obelisk, de Column of Serpentine, en de Column of Constantine. Maken een stop om de Duitse fontein van Wilhelm II, bestaande uit 8 marmeren zuilen, te bekijken. Onze dag is niet compleet zonder een bezoek aan de Grote Bazaar, een van werelds grootste en oudste overdekte markten. De sfeer is prachtig met honderden kleine ambachtswinkels die alles verkopen, van handgemaakte tapijten tot Turkse koffie, en het is een geweldige plek om je onderhandelingsvaardigheden te testen.

Accommodatie:

Nova Plaza Hotel Taksim Square./ BB- Ontbijt5. Dag Fener/Balat

We gaan met de lokale bus naar Fener om het erfgoed van Istanbul te ontdekken. Reizen met de stadsbus naar de kleurrijke wijk Fener/Balat, een van de oudste buurten van de stad die ooit het huis was van de Ottomaanse orthodoxe en Joodse inwoners van Istanbul. Bewonder de sporen van het Ottomaanse leven, waaronder houten huizen, moskeeën, kerken en synagogen, die samen de multiculturele en religieuze methoden van het Ottomaanse rijk laten zien. Na een wandeling door de geplaveide straten van het Werelderfgoedgebied Fener/Balat, vervolgen we langs de historische Byzantijnse stadsmuren die dateren uit de 4e eeuw en het tijdperk van Constantijn de Grote. Bekijk de buitenkant van de historische Eyüp-moskee, een heilige plaats waar pelgrims komen om de graven van heilige moslims te bezoeken. Maak vervolgens een korte kabelbaanrit naar het beroemde Pierre Loti Café, een populaire ontmoetingsplaats met een prachtig panoramisch uitzicht over Istanbul, geïnspireerd door de 19e-eeuwse Franse dichter Pierre Loti. Geniet van het uitzicht terwijl je een drankje neemt op een van de cafés waar Loti zijn semi-biografische liefdesverhaal 'Aziyade' schreef, dat geïnspireerd werd door zijn ontsnappingen naar Istanbul aan het einde van de 19e eeuw. Lopen terug naar Eyüp om de lokale veerboot te nemen voor een cruise op de blauwe wateren van de Gouden Hoorn. Bekijk Ottomaanse huizen, de dokken, de oude en nieuwe Galatabrug, de Atatürkbrug, oude stadsmuren, moskeeën, kerken en andere historische en moderne bezienswaardigheden. We eindigen de tour in de haven van Karaköy en gaan vervolgens naar het hotel.

Accommodatie:

Nova Plaza Hotel Taksim Square./ BB- Ontbijt6. Dag Kadıköy – Amsterdam

Istanbul is een stad die zich uitstrekt over de continenten Azië en Europa, waarbij de meeste toeristen tijd doorbrengen aan de Europese kant waar belangrijke attracties zoals de oude stad en Taksim zich bevinden. Maar meer dan de helft van de bevolking leeft aan de Aziatische kant, waar ook veel attracties te vinden zijn. Om naar het Aziatische continent te reizen, gaan we naar de dichtstbijzijnde haven voor de veerboot, een reis van ongeveer 20 minuten. We beginnen onze tour in Üsküdar, bezoeken de lokale markt en de Mihrimah Sultan-moskee, en een van de beste uitkijkpunten naar Kız Kulesi. Daarna gaan we naar Kadıköy en bezoeken de lokale markt en het symbool van het gebied, het standbeeld van de stier. Onze tour nadert zijn einde en we gaan naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.


INBEGREPEN IN DE REISKOSTEN

· Heen- en Retourvliegticket

· Accommodatie in 4 steren Nova Plaza Hotel in Taksim Square

· Gedurende de hele tour met openbaar voertuigen

· Professionele begeleidingsdiensten (Engel of Nederlands)

· Istanbulkaart met 0 TL voor openbaarvervoer

· Bijdrage Calamiteitenfonds

· Bijdrage GGTO

NIET INBEGREPEN IN DE REISKOSTEN

· Lunches - Dinner

· Minibus, boot, extra rondleiding, etc. vergoedingen

· Toegangsprijs van musea en ruïnes.

· Reisverzekering en AnnuleringsverzekeringDatum Prijs is per persoon in een tweepersoonskamer. Enkel reiziger Extra Persoon 0 - 2 leeftijd 3 - 6 leeftijd 7 - 12 leeftijd
17 September 2024 1.199 1.299 1.049 49 399 499
01 October 2024 1.249 1.399 1.199 49 499 499
15 October 2024 1.249 1.399 1.199 49 499 499
29 October 2024 1.249 1.399 1.199 49 499 499

Inbegrepen

Ekstra:

Algemene informatie

.

Wat mee te nemen:

Comfortabele Schoenen: Aangezien de tour veel lopen inhoudt, zijn comfortabele en ondersteunende schoenen aan te raden.


Contant Geld: In sommige kleine winkels of bij lokale verkopers is betaling met kaart niet altijd mogelijk. Het is daarom handig om contant geld bij je te hebben voor eventuele aankopen of kleine uitgaven.


Hoofddoek: Voor bezoeken aan religieuze plaatsen zoals de Sultanahmet-moskee kan het dragen van een hoofddoek vereist zijn. Het is raadzaam om een geschikte hoofddoek mee te nemen voor de geplande bezoeken.


Dingen om te weten vóór het evenement:

Beperkte Mobiliteit: Deze tour wordt niet aanbevolen voor mensen met beperkte mobiliteit, gezien het feit dat er veel gelopen zal worden. Deelnemers dienen zich bewust te zijn van de fysieke inspanning die de tour met zich mee kan brengen.


Weersomstandigheden: De tour kan plaatsvinden bij zowel regenachtig als zonnig weer. Het is daarom belangrijk om kleding te kiezen die geschikt is voor de weersomstandigheden. Extra voorzorgsmaatregelen zoals een paraplu of zonnebrandcrème kunnen handig zijn.


Maaltijden en Toegangskaarten: Let op dat de kosten voor de lunch en dinner zijn niet inbegrepen in de tourprijs. Deelnemers dienen extra contant geld mee te nemen om deze uitgaven te dekken.


Stedelijk vervoer: Tijdens de tour wordt Istanbulkart ter beschikking gesteld voor openbaarvervoer. Aan het einde van uw tour levert u de İstanbulkart terug aan de reisbegeleider


Deze informatie zal deelnemers helpen zich comfortabel en goed voorbereid te voelen tijdens de tour. Eventueel kunnen aanvullende maatregelen genomen worden afhankelijk van de inhoud van de tour en specifieke behoeften.


Go To Anatolia: Veilige en Flexibele Reiservaring

ANVR en G.G.T.O Garantie:

• Go To Anatolia is aangesloten bij ANVR, GGTO en Calamiteitenfonds

24/7 Hulp en Ondersteuning:

Tijdens je reis kun je altijd rekenen op de nodige hulp en ondersteuning. Je wordt voortdurend op de hoogte gehouden van de lokale situatie.

Terugbetalingsgarantie:

Wanneer de reis niet kan doorgaan, bijvoorbeeld vanwege het reisadvies, dan annuleert Go To Anatolia de reis en krijg je je geld terug.

Reiservaring:

Ons bedrijf, dat gespecialiseerd is in reizen naar Turkije, streeft ernaar om jou de beste vakantie-ervaring te bieden.

Voor Vertrek:

• Kiezen voor reizen met Go To Anatolia betekent veiligheid en flexibiliteit. Dankzij onze flexibele voorwaarden kun je je reis met extra vertrouwen reserveren.

• Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering kan verstandig zijn als er iets is wat je reis zou kunnen belemmeren.

• We houden reizigers op de hoogte van de meest recente informatie om je goed voor te bereiden op je reis.


Tijdens de Reis:

• Je kunt erop vertrouwen dat je tijdens je reis goede en betrouwbare ondersteuning krijgt.

• Go To Anatolia staat 24/7 tot je dienst en zal snel en effectief oplossingen bieden in geval van problemen..

• De reisleiders van Go To Anatolia zijn vertrouwd met de bestemming, enthousiast en goed opgeleid. Ze bieden een betrouwbaar en veilig communicatiepunt gedurende de hele reis.

Ontdek met Go To Anatolia, reis met vertrouwen!

BELANGRIJKE INFORMATIE:

· Onze pakketprijzen zijn inclusief hotel-, transport- en sightseeingtrips.

· Onze pauzeplekken; dichtheid, renovatie enz. Het kan vanwege overmacht worden gewijzigd, op voorwaarde dat de locatie en servicenormen dezelfde zijn.

· Bij de timing van het programma wordt rekening gehouden met het weer, de toestand van de wegen, enz. (tijdens de bezoekpunten die overdag of tussen dagen bezocht moeten worden). De gids kan wijzigingen aanbrengen als dit noodzakelijk wordt geacht.

· Go To Anatolia Toerisme is absoluut niet verantwoordelijk voor plaatsen die niet bezocht kunnen worden, ook al staan ​​ze in ons tourprogramma, als gevolg van overmacht (weer, weg, dichtheid van bezoekende plaatsen, enz.) of als onze gasten zich niet houden aan de door onze gids opgegeven tijden.

· Extra tours zoals nachttours die in het tourprogramma zijn opgenomen, worden uitgevoerd afhankelijk van het aantal personen en de omstandigheden van het beschikbare personeel. Passagiers die niet willen deelnemen aan extra rondleidingen , stemmen onderweg ermee om zich later bij aankomst weer bij de tour aan te sluiten .

· Het stoelnummer kan tijdens het reserveren niet worden beloofd of gegarandeerd. Vervoer en hotelnotities die in de reservering zijn ingevoerd, kunnen niet worden gegarandeerd.

· Kinderkortingen die op Tourpakketten worden toegepast, gelden voor één kind onder begeleiding van twee volwassenen. Kinderen van 0-6 jaar mogen tijdens de hotelaccommodatie geen bed krijgen.

· Alle prijzen zijn onder voorbehoud van typfouten en wijzigingen.

· Zitplaatsen 3 en 4 in de voertuigen zijn van de gids en zijn assistent.

· Onze rondleiding; Het is een pakket dat begeleiding, vervoer, accommodatie en bezienswaardigheden omvat en kan niet afzonderlijk worden beschouwd.

· Ongebruikt vervoer, accommodatie, uitstapjes, enz. Rechten kunnen niet worden ontleend.

· Luchtvaartcontracten zijn geldig voor vliegtuiggerelateerde secties. De annuleringsverzekering dekt geen vliegtuigvervoer. Na annulering van de tour (hotelaccommodatie) zijn de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij van toepassing in het gedeelte met de vliegticketprijzen. Na annulering wordt de gast geacht deze voorwaarden te hebben aanvaard.

· Als er tijdens onze tour niet voldoende aantallen kunnen worden bereikt; Het annuleringsrecht is voorbehouden aan GoToAnatolia Turizm tot 15 dagen vóór de vertrekdatum van de tour. In geval van een dergelijke annulering is GoToAnatolia Turizm verplicht haar gasten persoonlijk op de hoogte te stellen. Het minimumaantal deelnemers varieert afhankelijk van de tour.

· In gevallen waarin minderjarigen jonger dan 18 jaar niet met één of beide ouders aan de reis deelnemen, moeten zij tijdens de reis de toestemmingsformulieren voor deelname aan de reis bij zich hebben. GoToAnatolia Turizm kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele problemen die zich kunnen voordoen bij de deelname aan de tour van gasten met ontbrekende documenten en kan het vertrek van de tour niet vertragen. In dit geval gaat de volledige reissom van de persoon of personen verloren en is restitutie niet mogelijk.

· Mensen zijn verplicht om rapporten mee te nemen over hun gezondheidsproblemen, zwangerschapsstatus en medicijnen die ze voortdurend gebruiken tijdens deelname aan de tour. GoToAnatolia Turizm kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele gezondheidsproblemen die zich tijdens de tour kunnen voordoen. Mensen zijn persoonlijk verantwoordelijk voor al hun persoonlijke bezittingen (bagage, tas, paspoort, identiteitsbewijs, telefoon, enz.) tijdens de reizen waaraan zij deelnemen en zijn verantwoordelijk voor eventueel verlies, diefstal, enz. die zich kunnen voordoen. In dit geval kan GoToAnatolia Turizm niet aansprakelijk worden gesteld.

· Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort, dan dien je zelf na te gaan of er andere reisregels dokumenten en visa van toepassing zijn.

· In een situatie die ertoe kan leiden dat de rondleiding wordt verstoord, heeft de gids de bevoegdheid om de rondleiding voort te zetten door met andere gasten in de groep te overleggen en zelf de uiteindelijke beslissing te nemen. Alle gasten die aan de tour deelnemen, worden geacht deze situatie te hebben geaccepteerd. De hotels in onze tours zijn faciliteiten met prioriteitsaccommodatie. Door drukte en overmacht kunnen hotels worden gewijzigd, op voorwaarde dat ze qua standaard hetzelfde zijn. In een dergelijk geval worden onze gasten geïnformeerd door de vertegenwoordiger van GoToAnatolia Tourism.

Istanbul Oosterse Wandeltocht

6 Dagen 5 Nachten
  • Vertrekplaats İstanbul
  • Kamer en ontbijt
  • Luxe bus
  • Visumvrij
Istiklal Caddesi , Galatatoren, Kamondo-trappen , Salt Galata, Galatabrug , Kruidenbazaar, Groot Eiland, Sultanahmet plein , Topkapi-paleis , Grote Bazaar , Fener/Balat , Kadıköy

1.199,00 €

Prijs is per persoon van samen reizigers
Toevoegen aan opgeslagen
Delen:
Verslag deze tour

Deze zou je ook leuk kunnen vinden.

Istanbul Oosterse Wandeltocht

1.199,00 €
17 September 2024 22 September 2024
BOEK NU
Startpagina Aanbiedingen Bel mij Lid Worden Inloggen